Benoît Libert

CHU UCL Namur


« Benoît Libert, Directeur-generaal van CHU UCL Namur, is actief in de gezondheidszorg en speelt een cruciale rol in ziekenhuisactiviteiten, ouderenzorg, kinderopvang en gezondheidsonderzoek.

Benoît is een visionair leider die al in 2018 duurzaamheid als een strategische pijler in het bedrijfsproject van zijn ziekenhuisgroep heeft geïntegreerd. Hij streeft naar een duurzamere gezondheidszorgsector.

Als pionier heeft Benoît het eerste dedicated duurzaamheidsadviseurschap gecreëerd op het niveau van de algemene directie van een zorginstelling. Deze stap heeft anderen in de gezondheidszorg geïnspireerd om soortgelijke functies te creëren, en hij heeft actief samengewerkt met professionals in de gezondheidszorg om duurzaamheid te bevorderen. Zijn inzet leidde tot de oprichting van de ‘premières assises de la transformation durable des institutions de soins’ in juni 2023, een belangrijk evenement dat bewustwording en actie bevordert op het gebied van energie, klimaat en milieu in de gezondheidszorgsector.

Benoît Libert gelooft sterk in voortdurende professionele ontwikkeling en heeft geïnvesteerd in educatieve initiatieven, zoals conferenties en wekelijkse gesprekken, om het belang van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in de gezondheidszorg te benadrukken. »