Vaarwel, sprankelende en gedreven Caroline.

Duurzaamheid was een belangrijk streven in jouw leven en het bracht je met onze vzw in contact, al snel na je aantreden als rector. Toen formuleerde je meteen een viertal beleidslijnen voor jouw Vrije Universiteit Brussel. Duurzaamheid was daar één van.

Je nam prachtige initiatieven, zoveel om op te noemen. Maar je mooiste project is ongetwijfeld het weKONEKT.brussels-project. Je stelde vast dat je universiteit wel in Brussel was gevestigd, maar zich te veel verschanste op de campus. Al snel werd weKONEKT een beweging van studenten en docenten naar de stad en van stedelijke partners naar de universiteit. Zo versterk je vandaag nog, samen met ULB, de Brusselse gemeenschap door het organiseren van onderwijs met, in en voor Brussel. Samen met je onderzoekers wil je Brussel sterker maken door antwoorden te bieden op grootstedelijke, maatschappelijke uitdagingen, zoals onderwijs, sport, cultuur, wetenschap, kunst, recht en meer. Legendarisch zijn je driemaandelijkse After Work parties in de grootstad, want je vindt dat samenwerken, ook samen feesten betekent.

Memorabel is ook jouw jaarlijkse Difference Day in Bozar, een volledige dag gewijd aan vrijheid van pers en meningsuiting.

Voor jouw duurzame inzet en blijvende verwondering werd je in februari 2020, uitgeroepen tot Sustainability Professional of the Year door een onafhankelijke jury, vooral bestaande uit kopstukken uit de Belgische federatiewereld.

Rust zacht, lieve Caroline. Je leeft sowieso verder in vele harten.

Wat zullen we je ontwapenend discours missen!

Tim Baart & Nathalie Bekx,
Voorzitter en CEO
Time4Society vzw,
Organisator ‘Sustainability Professional of the Year’, recent in samenwerking met het VBO.