Edwin Van der Vennet

beMatrix


« Edwin Van der Vennet, Chief Innovation, Inspiration & Sustainability Officer en zaakvoerder van beMatrix, zet zich al sinds 2004 in voor duurzame innovatie in de metaalsector. Zijn bedrijf, bekroond als Trends Gazelle in 2021, is een koploper in duurzame ontwikkeling binnen de industrie.

Zijn trots, ProjectC!, is het kader en masterplan voor duurzaamheid op het gebied van product, bedrijf en industrie, gericht op het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Dit initiatief bouwt voort op de SDG’s en streeft ernaar de producten klimaatgecertificeerd te maken en het bedrijf volledig CO2-neutraal te krijgen tegen 2026. Dit omvat meten, reduceren en compenseren van CO2-uitstoot in alle scopes, met een jaarlijks rapport over de voortgang.

Edwin richt zich ook op de duurzaamheid van de producten van beMatrix, met een ‘carbon footprint calculator’ en ‘climate certified’-producten, innoverend binnen de circulaire economie en design for disassembly.

Zijn toewijding strekt zich uit over de hele industrie; hij is actief betrokken bij verschillende duurzaamheidscommissies van internationale federaties, waaronder IFES, EDPA, UFI, en Net Zero Carbon Events. Daarmee creëert hij een positieve impact binnen de eventindustrie. »