Geoffroy Van Humbeeck

aSmartWorld


« Geoffroy Van Humbeeck ondervond in Afrika en Azië het effect van milieuproblemen, zoals de impact van elektronisch afval en de moeilijke omstandigheden in de mijnbouwsector. Dit leidde tot de oprichting van aSmartWorld met een duidelijke missie: ecologische uitdagingen omzetten in economische en sociale kansen, door de levenscyclus van smartphones opnieuw te definiëren.

Als oprichter van aSmartWorld toont Geoffroy hoe innovatie en verantwoordelijkheid kunnen samenkomen om duurzaamheid te bevorderen. Hij gelooft dat milieu- en maatschappelijke impact centraal staan in het bedrijfsmodel van het bedrijf.

Geoffroy zet zich in om duurzaamheid een integraal onderdeel te maken van elke beslissing en strategie.

Een opvallend initiatief bij aSmartWorld is de Stichting voor Digitale Inclusie (FID), die de inzet weerspiegelt om milieudoelen en sociale doelen te harmoniseren. FID nam in 2023 initiatieven om de digitale kloof te verkleinen, en realiseerde innovatieve trainingsprogramma’s rond gemeenschapsopbouw.

De FID is geïntegreerd in het bedrijfsmodel, en toont hoe sociale innovatie in commerciële activiteiten kan worden ingebed. De visie van Geoffroy is om van FID verder in te zetten om digitale ongelijkheid af te schaffen. »