Mark Adriaenssens

Out of Use


« Mark Adriaenssens, oprichter en CEO van Out of Use, speelt al sinds 1998 een cruciale rol in de recyclingindustrie, te beginnen met het oprichten van Apparec, het eerste Belgische recyclingbedrijf voor koelkasten en tv’s. Zijn voortrekkersrol in duurzaamheid zette hij voort met de oprichting van Out of Use in 2009. Hij heeft belangrijke stappen gezet in het verminderen van e-waste door samen te werken met Natuurpunt en Natagora, wat resulteerde in aanzienlijke bosuitbreiding in België. Een sleutelmoment was het behalen van het WEEELABEX-certificaat in 2018, waarmee Out of Use de eerste Belgische, enkel B2B-gerichte recycler werd met dit certificaat.

In 2020 begon hij met het ophalen en hergebruiken van batterijen van elektrische voertuigen en lanceerde hij in 2023 Back in Use, een duurzame webshop voor refurbished IT-materiaal. Zijn ontwikkeling van de ‘Reuse Rocket Software’ toont zijn streven naar innovatie en efficiëntie in de recyclingsector. Deze software verbetert het hergebruik van apparaten en heeft potentieel voor brede toepassing in de recyclage-industrie.

Zijn motivatie voor deelname is het vergroten van de impact op het milieu door innovatieve en circulaire oplossingen, en het inspireren van anderen om duurzame praktijken te adopteren. »